Prima soluţie de facturare electronică a fost introdusă de Transfond în anul 2009. Deşi facturarea electronică a început mai târziu în ţara noastră comparativ cu ţările nordice sau cele din Vestul Europei, ne aflăm într-un stadiu bun şi încă există potenţial de creştere, potrivit oficialilor Transfond.

„Ţările nordice sunt cele care dau tonul în această direcţie. România este într-o situaţie bună, dar există un potenţial de creştere în continuare. La ţările din regiunea scandinavă vedem implicării din partea statului, iar acesta au reuşit să salveze sute de milioane de euro de la buget“, a declarat Andrei Berghian, reprezentant Transfond.

Facturare electronică înseamă transmiterea facturii pe un canal securizat de le emitent la destinatar, reducere de timp, de costruri şi circulaţie mai rapidă a banilor. „Prin automatizarea proceselor vorbim de un flux simplu, factura se trimite aproape în timp real la clientul destinatar, eliminăm etape şi timp. Din discuţiile cu clienţii noştri costurile se reduc în medie cu 50%“, a afirmat Cristina Cremer, reprezenant Transfond. Studiile arată că la un milion de facturi emise se taie în jur de 400 de copaci.