"Avem în plan să participăm la proiecte în Marea Neagră şi la alte proiecte cu potenţial şi avem capacitatea necesară pentru acest lucru', a precizat Metea.

În opinia sa, nu mai este timp în acest an ca Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale să mai scoată la licitaţie cele 26 de perimetre pe care le anunţase, din care opt amplasate în Marea Neagră.

'Cel mai probabil, aceste licitaţii vor avea loc anul viitor', a apreciat şeful Romgaz.

Metea a participat, marţi, la inaugurarea depozitului extins de gaze de la Urziceni, investiţie de 27 de milioane de euro.

La rândul său, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, prezent la eveniment, a amintit că a cerut companiilor din subordinea sa să realizeze strategii pe 10 ani.

'Mi-aş dori ca Romgaz să continue activitatea de explorare şi producţie, dar şi programul de modernizare a capacităţilor de stocare, de a valorifica gazul, de exemplu, pentru a produce energie electrică. O activitate care să aducă valoare adăugată mai mare', a susţinut ministrul.

De asemenea, el a mai spus că îşi doreşte ca zăcămintele de gaze din Marea Neagră, care vor fi extrase în anii 2019 – 2020, să poată fi utilizate pe piaţa internă.

'Mi-aş dori nu să devenim un exportator de gaz, ci ca acest gaz să fie valorificat în România', a subliniat ministrul.

În urma investiţiei inaugurate marţi, capacitatea depozitului de gaze de la Urziceni a crescut de la 250 de milioane de metri cubi la 360 de milioane de metri cubi, ceea ce a majorat capacitatea de stocare a ţării de la 2,7 la 2,8 miliarde de metri cubi. Agerpres