Pe categorii de bunuri, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat cele mai mari scăderi în sectorul energetic (minus 4,4%) şi în industria bunurilor intermediare (minus 0,6%). În schimb, s-au înregistrat creşteri în cazul preţurilor din industria bunurilor de uz curent (0,1%), în cazul bunurilor de capital (0,4%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (0,8%).

În luna iulie 2014, comparativ cu luna anterioară, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,2% Uniunea Europeană. În acest caz, România se numără printre statele unde preţurile producţiei industriale au înregistrat cele mai mari scăderi, minus 0,4%, scăderi mai mari fiind înregistrate numai în Belgia (minus 0,9%), Danemarca (minus 0,8%), Grecia (minus 0,7%) şi Marea Britanie (minus 0,6%).

Pe categorii de bunuri, în luna iulie 2014 comparativ cu luna anterioară, preţurile producţiei industriale în UE au înregistrat o scădere de 0,9% în sectorul energetic şi au rămas stabile în toate celelalte categorii.

În cazul României, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,1% în luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, dar s-au apreciat cu 0,5% faţă de aceeaşi lună din 2013. AGERPRES