În perioada ianuarie-martie 2014, profitul net a urcat la 503 milioane de euro (687 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la câştiguri de 281,5 milioane de euro.

Directorul general Carlo Messina, care l-a înlocuit pe Enrico Cucchiani în septembrie, a demarat măsuri de reducere a costurilor, fuziuni între divizii şi transferarea resurselor spre activităţile comerciale pentru a majora profitul. Noul şef al Intesa a dublat provizioanele pentru creditele neperformante în trimestrul patru din 2013, pentru a pune în ordine bilanţul băncii înaintea testelor de stres derulate de BCE în acest an.

'Investitorii apreciază iniţiativele adoptate pentru întărirea bilanţului băncii şi capacitatea de a achita dividende mai ridicate', explică analistul Paola Sabbione, de la Deutsche Bank AG.

Joi, acţiunile băncii înregistrau un declin de 3,1%, la 2,27 euro, la bursa de la Milano.

În 2013, Intesa a înregistrat pierderi nete de 4,55 miliarde de euro (6,25 miliarde de dolari).

Banca a pus deoparte 7,1 miliarde de euro pentru a acoperi creditele neperformante, care au devenit o problemă majoră pentru creditorii italieni, din cauza recesiunii profunde cu care se confruntă a treia economie a zonei euro.

În România, istoria locală a acestei entităţi financiare începe din anul 1996, iar din ianuarie 2008 numele băncii a devenit Intesa Sanpaolo Bank. Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum pe piaţa locală prin Intesa Sanpaolo Bank, dar şi prin Intesa Sanpaolo Leasing, Intesa Sanpaolo Real Estate România şi Exelia, companie specializată în servicii de suport şi operaţiuni back office.

SURSA: Agerpres