De vină, a declarat prim-ministrul, ar fi o parte din miniştrii şi aparatele tehnice din ministere, care nu au înţeles exact ce au de făcut.

Cu toate acestea, Grindeanu susţine că nu s-a pus în discuţie demiterea ministrului Finanţelor. „Cei mai mulţi bani se duc la transporturi, sănătate, agricultură şi IMM-uri, conform programului de guvernare. Vreau sa fiu foarte clar în ceea ce înseamnă taieri – la Înalta Curte, CSM şi Ministerul Public, bugetele sunt mai mari din cauza veniturilor salariale. Sunt hotarari judecătoreşti care trebuie respectate. În rest, ca şi idee, am redus cheltuielile pe bunuri şi servicii astfel încât banii care se reduc acolo să se duca la investiţii”, a declarant Grindeanu. În legătură cu iniţiativa preşedintelui Iohannis, premierul nu a avut nimic de criticat.

„Eu chiar susţin un referendum. Cum să nu susţinem lupta împotriva corupţiei, toată lumea o susţine!”, a spus acesta.Totuşi, Sorin Grindeanu a atras atenţia asupra situaţiei din închisori şi a riscurilor pe care şi le asumă România dacă nu reuşeşte să găsească soluţii. „Sunt în acest moment peste 800 de sentinţe ale CEDO pe care România trebuie să le achite. S-a dat o decizie pre-pilot, iar programul pilot va urma. Din estimarea noastră, ar însemna 80 de milioane de euro. La discuţiile cu Ministerul Justiţiei, am prevăzut sume mai mari pentru  a veni în întâmpinarea cerinţelor de la CEDO – sume mai mari pentru ANP si pentru alocaţia de hrană”, a mai anunţat premierul.