Lista include măsuri de combatere a corupţiei şi a evaziunii fiscale, a contrabandei cu combustibil şi ţigări. De asemenea, autorităţile de la Atena vor să implementeze măsuri de reformare a pieţei muncii şi să acorde subvenţii pentru plata utilităţilor şi pentru achiziţionarea alimentelor.

Propunerile Greciei urmează să fie examinate de Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, urmând ca marţi să aibă loc o teleconferinţă a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Publicaţia germană 'Bild' anunţa luni că implementarea reformelor ar permite Atenei să atragă peste şapte miliarde de euro în venituri, în special luptând contra traficului de combustibili şi ţigări şi impozitând marile averi.

Potrivit publicaţiei germane, care susţine că are informaţii din surse apropiate Cabinetului grec, planul pe care trebuie să îl prezinte Guvernul condus de Alexis Tsipras creditorilor săi (UE, BCE şi FMI) prevede lupta împotriva traficului de benzină şi ţigări ce ar permite statului să încaseze 1,5 miliarde de euro şi, respectiv, 800 de milioane de euro.

Executivul stângii radicale intenţionează, de asemenea, să colecteze 2,5 miliarde de euro din impozitarea averilor greceşti şi a oligarhilor şi alte 2,5 miliarde de euro prin colectarea creanţelor fiscale ale persoanelor fizice şi juridice, a anunţat 'Bild'.

În total, Atena ar încasa aproape 7,3 miliarde de euro.

După negocieri dificile ce au avut loc la Bruxelles, Guvernul Alexis Tsipras a ajuns la un acord vineri seară cu creditorii internaţionali pentru a prelungi până în iunie ajutorul financiar acordat Greciei. AGERPRES