Ce este nou în Google Arts & Culture:

•    Noi feluri în care pot fi explorat conținutul prezentat de cele peste 1000 de muzee și instituții culturale partenere din 70 de țări:
    – Poți căuta orice de la pantofi la obiecte de aur
    – Poți să explorezi arta cronologic. De exemplu: cum au evoluat lucrările lui Van Gogh de la sumbru la luminos
    – Lucrările artiștilor pot fi organizate după culoare. De exemplu: cum folosește Monet tonurile de gri în lucrările sale
•    A fost adăugat suport pentru Cardboard în aplicațiile de mobil, fiind disponibile peste 20 de tururi în realitatea virtuală, care oferă o experiență vizuală la 3600, cu explicații vocale. Poți face un tur virtual al artei stradale din Roma sau să explorezi Templus lui Zeus din perioada clasică grecească, din Sicilia. Aceste tururi în Cardboard sunt disponibile doar în aplicațiile de iOS sau Android, nu și pe versiunea de desktop sau pe cea de browser mobil. 
•    Funcția de recunoaștere a operelor de artă „Art Recognizer”. Aceasta este disponibilă pentru Dulwich Picture Gallery din Londra, Art Gallery of New South Wales din Sydney și National Gallery of Art din Washinton DC. Cum funcționează: deschide aplicația, îndreaptă camera telefonului către opera de artă expusă și vor fi afișate toate informațiile despre ea. Puteți urmări aici un gif care arată cum funcționează funcția Art Recognizer. Obiectivul este implementarea ei în mai multe muzee din toată lumea. 
•    Povești zilnice – „doza” zilnică de cultură, povești care sunt evidențiate pe prima pagină în fiecare zi. Poate fi vorba despre evidențierea zilei de naștere a unui artist sau a sărbători un eveniment istoric. Aceste povești zilnice adună elemente din colecții din instituții culturale din întreaga lume pentru a spune o poveste care să fie relevantă pentru cât mai mulți utilizatori ai Google Arts & Culture. 
•    Noul Google Arts & Culture este orientat către explorare și interacțiune în rețele de socializare. Platforma permite să explorezi de la pisici în artă de la anul 200 î.Hr până la culoarea roșie în expresionismul abstract și orice între. Poți citi textul original al discursului „I have a dream” al lui Martin Luther King și apoi să vezi unde l-a ținut pentru prima oară în fața publicului.