"Cred că principala prioritate pe care nu ezit s-o anunț de fiecare dată și pe care cred că am început s-o pun în practică este legată de adâncirea cooperării în cadrul parteneriatului strategic pe niște dimensiuni care prezintă mult mai mult potențial după părerea mea. În primul rând, vorbesc de dimensiunea economică, dar și de cea culturală, educațională, cooperarea în domeniul inovației și științei. Știm foarte bine că, din punct de vedere al securității și al cooperării militare și politice, lucrurile stau foarte bine, deși și aici, după părerea mea, mai ales având în vedere evoluțiile complexe din regiunea noastră, comunicarea trebuie să se intensifice cu decidenții și factorii americani pe aceste probleme de securitate regională.

Dar, revenind, este ambiția mea ca acest parteneriat să fie cel mai puternic parteneriat al Statelor Unite în regiunea noastră și el să se reflecte în toate dimensiunile sale, pe care le-am menționat, în special în cea economică.

Aici chiar nivelul de investiții americane în România poate să crească și în curând veți vedea, nu vreau să dau exemple, dar veți vedea niște anunțuri interesante pe investiții în domeniul energiei, sau pe extinderea unor proiecte investiționale americane deja existente în România, dar vom lucra în continuare pentru ca acest aspect să capete mult mai multă substanță", a declarat Maior în interviul acordat Agerpres.