George Maior, fost director al Serviciului Român de Informații – SRI, în prezent ambasadorul României în SUA, nu exclude revenirea sa în viața politică de la București.

La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales senator de Alba pe listele PSD. În această calitate, a fost succesiv președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională al Senatului României și membru al Comisiei comune pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SIE, membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități (iunie 2005 – 5 octombrie 2006), vicepreședinte al Comisiei de anchetă pentru investigarea afirmațiilor cu privire la existența unor centre de detenție ale CIA sau a unor zboruri ale avioanelor închiriate de CIA pe teritoriul României dar și în Delegația Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale.

Întrebat dacă ia în calcul o revenire în politică, după expirarea mandatului de ambasador, Maior a declarat luni:

Răspuns evaziv

”Voi vedea dacă experienţa mea din zona politică va putea găsi cumva şi o exprimare. Nu sunt decis din acest punct de vedere.

Încerc să mă concentrez pe îndeplinirea acestui mandat cu rezultate bune, până la capăt. Mai ales acum, când avem un asemenea context special”, a spus George Maior, conform dcnews.ro.

”Nu aş răspunde la această întrebare (legată de posibilitatea de a reveni în politică – n.r.) Am dat răspunsul, restul sunt judecăţile dumneavoastră şi evaluările dumneavoastră”, a evitat Maior un răspuns direct, fără să nege însă această posibilitate.