Simona Halep s-a retras din meci din cauza problemelor medicale

Simona Halep a revenit pe zgură după doi ani de absență la „Trofeul Clarins”, de la Paris, un turneu de 125 puncte WTA, ce se dispută în Paris, Franța. Halep a jucat bine în primul set, cu McCartney Kessler, pe care l-a și câștigat cu 7-5.

Din păcate, în al doilea set, românca a fost nevoită să abandoneze, la 3-1 pentru americancă.

Dacă trecea de Kessler, românca ar fi evoluat în turul doi împotriva învingătoarei dintre favorita turneului, Emma Navarro, și o jucătoare venită din calificări.

După cum se știe, tot la Paris, Simona Halep și-a trecut în cont două Roland Garros-uri. Primul la junioare, în anul 2008, când a învins-o pe românca Elena Bogdan, scor 6–4, 6–7, 6–2 și la senioare în anul 2018, unde a trecut în trei seturi de americanca Sloane Stephens, scor 3–6, 6–4, 6–1.

Este demn de precizat și faptul că Simona a pierdut alte două finale în capitala Franței. În 2014, în fața jucătoarei de origine rusă, Maria Sharapova, cu scorul de 6–4, 6–7, 6–4. În 2017, Halep a cedat în trei seturi în fața letonei Jelena Ostapenko, scor 4–6, 6–4, 6–3.

„Mă simt genial, este minunat să fiu în acest loc deosebit. Condițiile sunt excelente, este o plăcere să vin și să joc aici.

Aș vrea să mulțumesc directorului turneului pentru că mi-a oferit acest wild card. Este o oportunitate pentru mine să joc câteva meciuri și sper să pot arăta un tenis cât mai bun.

Am câștigat Roland Garros și la junioare și la senioare, este un loc foarte special pentru mine, Parisul este orașul meu favorit, așa că îl vizitez de fiecare dată când am timp, nu doar cu munca.

Este de fiecare dată un sentiment grozav să mă întorc și sper să pot juca un tenis bun, așa cum am făcut-o în trecut”, a fost mesajul Simonei Halep, postat pe rețelele de socializare ale turneului din Franța.

Încă două românce evoluează la Paris

În cadrul „Trofeului Clarins”, vor mai evolua alte două românce: Ana Bogdan (63 WTA) și Jaqueline Adina Cristian (68 WTA).

Sunt prezente si nume din Top 50 WTA, precum: Sloane Stephens, Emma Navarro, Katie Boulter, Clara Burel, Leylah Fernandez, Diane Perry, Katerina Siniakova și Yue Yuan.

Turneul se va defășura în perioada 13-19 mai și face parte din borna WTA 125. Meciurule se vor disputa pe zgura complexului „Lagardère Bois de Boulogne” și va fi dotat cu premii totale în valoare de 115.000 de euro.