Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată.

Primarul Adrian Stan a fost reţinut vineri de procurorii anticorupţie după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. El este acuzat de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, primarul Adrian Stan a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunţător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuţie lucrări.

"În 13 octombrie 2015, Adrian Stan a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei şi respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei şi respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunţătorului în temeiul aceluiaşi contract şi achitate de Primăria Techirghiol. În baza acestei înţelegeri, la data de 23 octombrie, inculpatul Stan a primit de la aceeaşi persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracţiunii flagrante", au reţinut anchetatorii.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Adrian Stan, în vârstă de 52 de ani, a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi şi după absolvire a fost repartizat în judeţul Constanţa unde a profesat atât în cadrul complexelor zootehnice cât şi în cadrul Circumscripţiei Sanitar-Veterinare sau ca şef al Serviciului de Carantină Veterinară din Portul Constanţa – după 1990. A fost consilier local, viceprimar al Oraşului Techirghiol, subsecretar de stat şi vicepreşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului iar din 2008 primar al Oraşului Techirghiol. De asemenea, a absolvit cursurile Colegiul Naţional de Apărare şi ale Institutul Diplomatic Român, cursurile masterale în Managementul economico-financiar la Facultatea de Economie din cadrul Universităţii "Petru Andrei" – Iaşi şi cursurile pentru formarea înalţilor funcţionari publici, din cadrul Institutului Naţional de Administraţie. Adrian Stan a debutat în viaţa politică ca membru al Partidului Liberal 1993 (PL 93) activând ulterior în PNL, după fuziunea celor două partide. AGERPRES