Astfel, fostul președinte a menționat de nevoia unui sistem de sănătate performant, nevoia unei administrații eficiente, nevoia modernizării infrastructurii, iar moțiunea se pare că enunță termenii de "mediu curat" și "economie liberă", potrvit B1 TV.

"Vorbim despre independența energetică, rolul României în NATO, al României în UE, dezvoltarea și înflorirea cultruii, libertatea presei și românii din afara frontierelor. Cred că prioritatea zero în momentul de față ține de crearea de locuri de muncă. România pierde la sfârșitul acestui an șapte miliarde de euro, bani nerambursabili de la UE pentru că nu a avut capacitatea administrativă la nivelul Guvernului pentru a-i folosi", a explicat Băsescu care a subliniat că banii respectivi erau alocați pentru autostrăzi, căi ferate, îndiguiri, regularizări de râuri, modernizări de porturi și aeroporturi.

"Trebuie să devină o mare prioritate dezvoltarea infrastructurii de transporturi. Crearea locurilor de muncă și modernizarea economiei României", a continuat acesta, adăugând că viteza de rotație a banilor și mărfurile comercializate imediat aduc beneficii uriașe unei economii.

Traian Băsescu a fost ales preşedinte al formaţiunii Mişcarea Populară. Cei peste 5.000 de delegaţi prezenţi, la 24 octombrie 2015, la Congresul de înfiinţare a formaţiunii politice Mişcarea Populară, au votat, prin procedură deschisă, alegerea ca preşedinte al partidului a lui Traian Băsescu, acesta candidând cu moţiunea intitulată "România Mea".