Nicolae Ciucă: Administrațiile PNL au cumulat peste 52% din valoarea fondurilor europene

Nicolae Ciucă a evidențiat, la evenimentul de lansare a candidaților la alegerile locale ale PNL Ialomița, că agricultura este deseori asociată cu discuțiile despre subvenții, însă a subliniat că subvențiile pentru România sunt semnificative și provin de la Uniunea Europeană.

El a criticat politicienii care se concentrează exclusiv pe subvenții, subliniind importanța investițiilor în sectoarele agricole care generează valoare adăugată și contribuie la dezvoltarea economică.

În continuare, a prezentat câteva date statistice despre județul Ialomița pentru a susține argumentul său. A menționat că PNL promovează oameni competenți și dedicați profesiei, iar primarul Dragoș Soare a fost lăudat pentru eforturile sale în direcția dezvoltării județului.

Ciucă a subliniat importanța investițiilor în educație pentru dezvoltarea economică a comunității și a evidențiat inițiativele primarului Soare în acest sens, cum ar fi investiția de 40 de milioane de euro în învățământ și semnarea unor contracte pentru alte proiecte de dezvoltare în Slobozia, în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro. El a concluzionat că aceste acțiuni reprezintă angajamentul PNL față de dezvoltarea județului Ialomița.

„Toate administrațiile liberale din România, cumulat, au peste 52% din valoarea fondurilor europene intrate în România, când vine vorba de bani, unii edili vin și spun că au reușit să facă sisteme de canalizare, drumuri, dezvoltarea rețelelor de gaze și spun că au făcut ca și cum au primit banii de la nu știu cine, nu este adevărat, banii au venit de la proiecte și programe guvernamentale. Anghel Saligny, ne spunea ieri un primar: domnule președinte, asumați-vă paternitatea programului.

Nu este nevoie să o asumăm. Nu am făcut cine știe ce. Am văzut că este nevoie de finanțare pentru a continua programul acesta și să închidem ceea ce înseamnă apă, canal, asfalt în comunele din România. Toată lumea s-a sătura să audă despre asta. Asta este normalitatea” a declarat președintele liberal.

Președintele Senatului se uită la Las Fierbinți

Nicolae Ciucă a subliniat, în discursul său, că este conștient de situația dificilă în care se află unele localități din județul Ialomița, precum Slobozia, Urziceni, Fetești și Fierbinți.

A făcut referire la serialul de la Pro TV care parodiază viața rurală, menționând că inițial l-a ignorat, dar ulterior a fost obligat să-l urmărească pentru că reflecta o realitate dureroasă. A subliniat importanța dezvoltării acestor localități și necesitatea de a oferi oportunități pentru tineri, cum ar fi hub-uri de start-up și centre de inovare.

El a argumentat că România are suficiente resurse și că este esențial să se facă eforturi pentru a stimula potențialul acestor zone. Ciucă a vorbit și despre impactul emigrării asupra familiilor și despre necesitatea de a crea condiții atractive pentru cei care doresc să se întoarcă în țară.

A subliniat că politica ar trebui să fie orientată spre nevoile oamenilor și că este esențial să se depășească stadiul în care promisiunile sunt făcute doar în scop electoral, ci să se acționeze concret pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

„Vorbea cineva despre ruptura familiei, cei rămași în România și cei plecați, sigur că îi doare, sigur că doresc să se întoarcă, dar nu în orice condiții.

Rolul nostru este să ajungem din urmă ceea ce reprezintă ritmul de dezvoltare, trebuie să facem politică cu oameni, pentru oameni. Acesta este rolul pe care eu îl văd”, a precizat Nicolae Ciucă.