Ciucă – candidat la prezidențiale, la solicitarea lui Iohannis

În cadrul unui interviu recent, fostul premier Victor Ponta a abordat subiectul alegerilor prezidențiale și dinamica politică din România, evidențiind importanța rolului jucat de Nicolae Ciucă și implicarea președintelui Klaus Iohannis în deciziile din cadrul PNL.

Ponta a subliniat că Nicolae Ciucă a fost desemnat ca și candidat la alegerile prezidențiale, menționând că numele acestuia se regăsește deja pe toate afișele electorale. Confirmarea oficială a venit prin declarațiile lui Rareș Bogdan, unul dintre liderii importanți ai PNL. Ponta a descris modul disciplinat în care Ciucă acționează, subliniind faptul că acesta este dispus să candideze doar la cererea explicită a președintelui Iohannis.

„Ciucă e candidat la prezidențiale. L-am văzut pe toate afișele. L-a anunțat Rareș Bogdan. E ca și rezolvată. El chiar a zis: sunt disciplinat, dacă mi se cere… adică dacă îi cere Iohannis candidează. Acesta i-a cerut persoanei, militarului Nicolae Ciucă să fie prim-ministru și a acceptat. I-a cerut să fie șef la PNL. Hai să fim cinstiți. Nu el s-a dus și a zis: vreau eu. I-a dat ordin”, a explicat Ponta.

Victor Ponta a evidențiat faptul că deciziile majore privind candidatura lui Ciucă la prezidențiale, precum și propunerea sa pentru funcția de prim-ministru și lider al PNL, au fost luate la solicitarea președintelui Iohannis. Aceste declarații sugerează influența puternică a președintelui asupra deciziilor din cadrul PNL și al configurării politice pentru alegerile viitoare.

Incertitudini privind candidatura lui Marcel Ciolacu

În legătură cu posibila candidatură a lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, Victor Ponta a exprimat incertitudinea sa și speranța ca acesta să rămână în funcția de prim-ministru. Ponta a subliniat dorința ca Ciolacu să aibă succes și să evite soarta altor lideri politici care au pierdut poziții importante după alegeri.

„Nu știu dacă candidează Marcel Ciolacu. Eu sper să rămână prim-ministru și să fie un prim-ministru bun. Să nu aibă soarta lui Năstase și al lui Ponta”, a adăugat Ponta.

Aceste declarații ale lui Victor Ponta subliniază tensiunile și dinamica politică actuală din România, precum și influența președintelui Iohannis asupra deciziilor și alianțelor din cadrul partidelor politice importante. Contextul politic actual este marcat de pregătirea pentru alegerile prezidențiale și de mișcările strategice ale liderilor politici în vederea consolidării și stabilizării pozițiilor de putere.