De la începutul anului 2016, în lume au avut loc mai multe astfel de evenimente rutiere tragice, soldate cu numeroase decese şi persoane rănite.

La 6 februarie 2016, cel puţin 41 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 26 au fost rănite când autobuzul în care se aflau s-a prăbuşit de pe un pod în râul Purna, statul Gujarat din vestul Indiei. A fost unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria Indiei alături de cel din 8 septembrie 2007, când peste 80 de pelerini au decedat după ce camionul care îi transporta s-a prăbuşit într-o prăpastie din Nagbavji.

31 ianuarie 2016 – un cetăţean român a murit şi alţi doi au fost răniţi într-un accident în lanţ produs pe o autostradă din Slovenia, ce leagă capitala Ljubljana de coasta Adriaticii. Peste 70 de maşini au fost implicate în accidentul soldat cu cel puţin patru victime şi zeci de răniţi. Tot la această dată, două accidente rutiere grave au fost înregistrate în Egipt, ceaţa densă fiind cauza principală. Unul dintre ele care a provocat o ciocnire în lanţ, în care au fost implicate peste zece vehicule, a provocat moartea a 16 persoane şi rănirea altor 21. Al doilea s-a produs ca urmarea a unei coliziuni care a avut loc pe o şosea din apropiere de oraşul Beni Suef, la circa 95 de kilometri sud de Cairo, dintre un camion, care transporta muncitori, şi un tren. Dintre pasagerii camionului, şase şi-au pierdut viaţa şi trei au fost răniţi.

17 ianuarie 2016 – cinci persoane au murit şi zece au fost rănite în guvernoratul New Valley din Egipt.

15 ianuarie 2016 – 13 turişti au murit după ce un autobuz ce se îndrepta spre o staţiune de schi a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe un drum de munte în centrul Japoniei. Alţi 20 de turişti au fost răniţi şi transportaţi în oraşul Karuizawa, la 120 km nord-vest de Tokyo.

12 ianuarie 2016 – cinci persoane au murit şi alte 65 au fost rănite, după ce două vehicule ce transportau muncitoare la o fabrică de confecţii s-au ciocnit în provincia Kampong Speu din Cambodgia.

10 ianuarie 2016 – 20 de oameni şi-au pierdut viaţa în estul Mexicului, după ce autobuzul care transporta o echipă de fotbalişti amatori şi câţiva suporteri s-a prăbuşit într-un râu din Veracruz.

SURSA: Agerpres