"Cerem public Curţii de Conturi şi Consiliului Fiscal să analizeze în regim de urgenţă toate iniţiativele parlamentare ce vor fi luate în discuţie începând cu 1 septembrie 2016, urmând a comunica public impactul bugetar al acestora astfel încât, opinia publică să poată cenzura populismul economic, fără acoperire în realităţile performanţelor reale ale României. În mod similar, cerem public examinarea de către Curtea de Conturi şi Consiliul Fiscal a tuturor măsurilor cu caracter economic şi social pe care partidele politice le vor include în programele lor de campanie electorală. Solicităm formularea de rapoarte publice de evaluare a programelor economice ale partidelor politice şi prezentarea lor oficial, până la data de 15 octombrie 2016", se menţionează într-un comunicat al AOAR. 

Potrivit reprezentanţilor AOAR, anul electoral 2016 reprezintă un motiv de îngrijorare maximă pentru mediul de afaceri din România, deoarece oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte, sunt tentaţi în a promova diverse  măsuri cu impact bugetar, impact care poate genera instabilitate economică, chiar în condiţiile în care aceste măsuri reprezintă o prioritate a unei comunităţi sau grup de interese. 

"Rectificarea bugetară din August 2016 a reprezentat în esenţă o creştere majoră a cheltuielilor de natură socială, urmare a bugetării unor reglementări diverse, impuse de Parlament. Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOAR) constată că într-o Uniune Europeană preocupată de creşterea competitivităţii economice, ca bază pentru stabilitatea economică şi socială, în condiţiile geopolitice dificile, Guvernul şi partidele politice din România se limitează la a accepta realitatea periculoasă a unei creşteri economice de circa 4%, generată de o creştere majoră a consumului susţinut nu de producţie, ci de importuri", subliniază reprezentanţii AOAR. 

Aceştia susţin necesitatea unei informări corecte şi neutre a societăţii şi în primul rând a mediului de afaceri cu privire la viitoarele politici economice, pentru a permite companiilor să adopte strategii de dezvoltare adecvate.

 AGERPRES