Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 2,4%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,9%), la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,2%).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut ca serie brută cu 5,9%, datorită creşterilor consemnate la vânzările de produse nealimentare (+10,3%), la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%). Pe de altă parte, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a înregistrat o scădere cu 2,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 5%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+9,7%), la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,3%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,0%). AGERPRES