ZTE, care este şi un important producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, şi-a propus ca în acest an să vândă 40 de milioane de smartphone, în creştere faţă de 15 milioane unităţi în 2011, şi aproximativ un milion de tablete, mai mult decât dublu faţă de cifra din 2011. Compania a precizat că mai mult de jumătate din cele 40 de milioane de smartphone ar urma să fie vândute în China.

"Smartphone-urile noastre se vând bine pe anumite pieţe mature precum Japonia, SUA, Europa şi Australia dar şi pe anumite pieţe emergente", a declarat vice-preşedintele ZTE, Zhang Renjun.

Anterior, ZTE a anunţat că în 2015 ar urma să vândă 100 de milioane de smartphone pe an. În luna februarie ZTE a lansat prima sa tabletă pe piaţa din SUA. Denumită Optik tableta echipată cu sistemul de operare Android poate fi cumpărată pentru 100 de dolari în cazul unui contract cu Sprint Nextel şi cu 350 de dolari fără contract, mult mai ieftin decât ultimul iPad care costă 499 de dolari pentru cel mai ieftin model.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner un număr total de 472 milioane de smartphone-uri au fost vândute la nivel global anul trecut, iar analiştii de la Credit Suisse estimează că vânzările de telefoane mobile inteligente vor trece pragul de un miliard de unităţi până în 2014.
Sursa: Agerpres