Klaus Regling, şeful fondului de salvare al zonei euro (ESM), care anterior a sprijinit iniţiativele de creare a unui Parlament separat al zonei euro şi a unei Trezorerii, a declarat că "nu este necesară o uniune politică deplină şi nicio uniune fiscală deplină"

Comentariile sale sunt cel mai recent semn al temperării ambiţiilor în rândul oficialilor de la Bruxelles pentru o integrare mai extinsă, pe fondul votului privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) şi a creşterii nemulţumirii publice faţă de instituţiile UE.

Şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, declara în septembrie că o integrare mai extinsă ar fi cel mai "cel mai defavorabil răspuns" la crizele multiple cu care se confruntă UE.

Klaus Regling a apreciat că Europa, în ansamblu, se descurcă bine, înregistrând progrese importante de la criza financiară, deşi se menţin unele provocări. Dar acestea pot fi rezolvate prin adoptarea unor măsuri relativ minore, faţă de deciziile majore adoptate în ultimii şase ani, a apreciat şeful ESM

Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat în trimestrul trei din 2016 o creştere economică anuală de 1,8%, şi, respectiv, 1,6%, similară cu nivelul din precedentele trei luni, arată datele preliminare publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). (Sursa: Agerpres)