Ziua de 21 iulie este consacrată hamburgerilor, cartofilor pai, pizzei și hotdogurilor care nu ne-au lăsat niciodată indiferenți în momentele în care aveam ceva bani în buzunar și simțeam o adiere de fast-food prin apropiere. Deși este o sărbătoare funny, care nu e inclusă în calendarele oficiale, mulți preferă să o celebreze cu o porție de burger și cartofi pai.

Dacă stai acum la dubii: să mergi să-ți procuri un meniu din cel mai apropiat local fast-food sau nu, citește mai bine aceste curiozități, pentru că ți-ai putea schimba părerea.

 1. Uneori, un singur hamburger poate conține carne de la 100 de vaci. Acest lucru se întâmplă pentru că este facut din resturile care rămân după procesarea cărnii.
 2. Majoritatea produselor fast food destinate copiilor conțin zahăr pentru a le face mai apetisante.
 3. Sosul de chilli este făcut cu resturi de carne, tratate cu dioxid de siliciu ca să își păstreze mai mult timp aspectul apetisant.
 4. La ora actuală sunt 195 de țări în lume, iar McDonald’s are restaurante în 119 dintre acestea.
 5. Potrivit Daily Mail, un bărbat a cumpărat un hamburger în 1999 și l-a păstrat timp de 14 ani. Hamburgerul arată încă binișor.
 6. Primele restaurante fast food au apărut în China în jurul anului 25 d.Hr. și serveau tăiței.
 7. Singurul continent din lume pe care nu există un lanț de fast food este Antarctica.
 8. 1 din 4 mostre de carne testată din fast food-uri conține bacterii care sunt imune la medicamente.
 9. Un milkshake conține mai mult de 50 de chimicale.
 10. 1 din 8 americani a fost cândva angajat la McDonald’s.
 11. Un cheesburger de 200 gr are în jur de 600 de calorii. Un hamburger are puțin sub acest număr. 100 gr de cartofi pai au 350 de calorii. Ca să scapi de caloriile acumulate în timpul unui pranz format dintr-un hamburger, o portie de cartofi pai, un milkshake și un suc trebuie să alergi 60 de minute fără oprire.

Dacă încă nu îți pui semne de întrebare, atunci nu ezită să îți împlinești totuși poftele.