Sa luam cateva exemple. Pe piata din Extremul Orient, bursele mari au inchis pe minus. Cele mai bune exemple sunt Japonia (Nikkei225 -9,38%) si Indonezia (JSX: -10,38%). Nu se inregistreaza nici o crestere. Pana si Mongolia, care functioneaza mai rar din cauza volumului mic de tranzactii si a numarului restrans de emitenti. Chiar si in Vietnam, unde statul comunist inca este principala forta economica, a inregistrat pierderi.

Largim putin orizontul, redenumim regiunea in Asia Pacific, pentru a putea include si Oceania. Dar Australia (All Ordinances: -4,96%) si Noua Zeelanda (NZX50: -1,86%) sunt rosii. Abia aici gasim un castigator: South Pacific Stock Exchange din Fiji, al carei indice KSPX a crescut cu 2,33%. O bursa si mai mica este in Papua-Noua Guinee. Este formata din 19 titluri si nu are index. Iar dupa o privire la tranzatii, va putem spune ca daca avea indice, ar fi tot pe minus.

In Europa, doar indicele MBID din Macedonia a reusit sa urce cu +0,18%. El este insa un indice secundar, cel principal, MBI10 a scazut cu 7,63%.

In regiunea Asiei de Sud, cea mai mare bursa din India, cea din Bombay (BSE SENSEX: -3,14%) a scazut. Un mic castigator se afla in Bangladesh, unde indicele DSI al Dhaka Stock Exchange a crescut cu 0,81%. Un al doilea castigator este in nordul Indiei, adanc in muntii Himalaya, unde bursa din Nepal a inregistrat un plus (NEPSE: +0,35%).

In Orientul Apropiat, Israelul a avut cea mai mare crestere din lume,  toti indicii fiind pe plus. Cel mai relevant, TA25 a avut +3,91%. Indicele titlurilor din domeniul imobiliar, Estate-15 a urcat azi cu un surprinzator 19,06%. Restul au fost toate pe minus.

In Africa, cele mai mari burse, din Africa de Sud (FTSE/JSE 4: -2,44%) si Egipt (CASE30: -7,09%) au fost in scadere. In schimb a crescut Botswana (BSE-DCI: +0,14%). Din nefericire, bursele din Mozambic si Rwanda nu au site, iar cel al bursei din Tanzania este in constructie.

In America de Sud cea mai mica piata de pe continent, Ecuador marcheaza un mic avans (IPECU: 0,18%). La ora redactarii materialului, bursele din Americi nu inchisesera inca. Brazilia (BOVESPA) avea un usor avans de +0,10%.

In America de Nord situatia era imbucuratoare pentru bursele importante. In SUA, S&P500 avea +1,78% si NYSE Composite Index +0,80%. Valul de crestere s-a dus si spre cei doi vecini ai SUA, in Canada (S&P/TSX: +0,80%) si Mexic (IPC), care urcase chiar consistent pentru ziua in curs, cu +2,09%.