Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat miercuri, pentru 21 ianuarie

Completul de 5 judecători la care a fost repartizat dosarul a admis cererea de amânare formulată de avocatul unui inculpat, care nu s-a putut prezenta la proces din motive medicale, potrivit Agerpres. 

Știre inițială:

Pe 13 decembrie, dosarul în care este judecat Liviu Dragnea a fost repartizat la completul 2 penal de la Instanţa supremă. Noul complet este format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa, potrivit stiripesurse. 

Noul complet a fost ales, după ce, în data de 5 decembrie, Secţia pentru judecători a CSM a recomandat Instanţei supreme să efectueze o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru anul 2018, dar şi mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă).

Reamintim că, pe 21 iunie, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Decizia nu este definitivă. 
 
Cele două angajate care aveau semnat un contract de muncă cu DGASPC Teleorman, nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă, în schimb ele desfăşurându-şi activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman. 

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. 

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.