UPDATE 11.35 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost așezat în mașina mortuară. Cortegiul funerar este însoțit de doisprezece jandarmi călare, militari ai Ministerului de Interne, potrivit B1 TV.

Cortegiul funerar merge cu viteză redusă pe traseul Piața Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf.

De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, unde va avea loc înmormântarea.

UPDATE 11.00 Sicriul Reginei Ana a fost scos din Palatul Regal și așezat pe un catafalc aflat în fața Palatului, unde are loc o slujbă catolică oficiată de Monseniorul Robu. Sicriul a fost purtat de militari ai regimentului Mihai Viteazul, potrivit B1 TV.

Premierul Dacian Cioloș a ajuns la Palatul Regal, la căpătâiul Reginei Ana. Șeful Guvernului a venit împreună cu soția sa, informează B1 TV.

Tot la Palatul Regal au venit ministrul Justiției, Raluca Prună, și ministrul Finanțelor, Anca Dragu. De asemenea, la căpătâiul Reginei au ajuns și secretarul de stat din ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, precum și fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu.Zi de doliu în România. Regina Ana va fi condusă sâmbătă pe ultimul drum. Majestatea sa va fi înmormântată la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Aproape zece mii de oameni au mers vineri la Palatul regal pentru a-şi lua rămas bun de la regină.

La Palatul Regal va avea loc sâmbătă o slujbă religioasă la care vor asista oficialii români, dar şi familiile regale din Europa. Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, dar şi membrii ai familiilor regale din Europa sunt aşteptaţi. Aici va avea loc o slujbă care va fi oficiată de Patriarhul Daniel. De la funeraliile reginei Ana va lipsi regele Mihai.

Trupul neînfusfleţit al reginei va fi dus apoi la Curtea de Argeş, acolo unde îşi dorm somnul de veci monarhii români. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.