Atenția lumii s-a îndepărtat de războiul din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o întâlnire importantă cu Lachlan Murdoch, directorul general al Fox Corp, în capitala ucraineană, Kiev. Această întâlnire vine într-un moment critic pentru Ucraina, în contextul în care țara se confruntă cu un război prelungit cu Rusia și cu o atenție internațională ațintită pe conflictul din Israel.

Lachlan Murdoch, fiul magnatului media Rupert Murdoch, este o figură influentă în mass-media, având o audiență majoritar republicană în Statele Unite. Vizita sa în Ucraina este considerată un semnal important de sprijin, mai ales în lumina preocupărilor Ucrainei privind viitorul ajutorului militar și economic din partea SUA.

Îngrijorările sunt amplificate de posibilitatea revenirii lui Donald Trump la Casa Albă, un critic dur al sprijinului acordat Ucrainei, și de diviziunile din Congresul american referitoare la ajutorul pentru Kiev.

„Șeful statului (n.r. Zelenski) i-a mulțumit lui Lachlan Murdoch pentru vizita sa și a subliniat că este un semnal foarte important de sprijin în momentul în care atenția lumii este tulburată de alte evenimente”, a scris biroul președintelui pe site-ul său.

Comentariul său a părut a fi o referire la războiul Israelului din Gaza, care a dominat titlurile ziarelor timp de mai bine de o lună. Conflictul a deturnat în mod semnificativ atenția presei mondiale de la războiul din Ucraina, care se apropie de 21 de luni, scrie Reuters.

Volodimir Zelenski
SURSA FOTO: Facebook – Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski spune că războiul cu Rusia nu se va termina prea curând

În acest context, Zelenski a declarat că este vital să se mențină atenția lumii asupra războiului din Ucraina.

„Pentru noi, pentru războinicii noștri, acesta nu este un film. Acestea sunt viețile noastre. Este o muncă grea de zi cu zi. Nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori, dar nu avem dreptul să renunțăm și nu vom renunța”, a declarat el.

Zelenski a mai precizat că la întâlnirea cu Murdoch au fost invitați și jurnalistul de la Fox News Benjamin Hall, care a fost grav rănit în timp ce acoperea războiul din Ucraina anul trecut. De asemenea, a fost invitat și jurnalistul Jerome Starkey de la The Sun.

Benjamin Hall a făcut parte dintr-un grup de jurnaliști de la Fox News care au fost ținta rușilor în primăvara anului 2022. Președintele ucrainean Zelenski i-a acordat Ordinul de Merit lui Hall.