Volodimir Zelenski a luat foc, la auzul celor mai recente declaraţii la adresa ţării sale!

Volodimir Zelenski, atac dur la adresa lui Henry Kissinger: Cineva cere întotdeauna să luam în considerare şi interesele Rusiei

Mai exact, este vorba despre declaraţiile lui Henry Kissinger, celebrul fost secretar de stat american, care a lăsat de înţeles că Ucraina ar trebui să fie dispusă să cedeze teritorii Rusiei, afirmând că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de frontiere de-a lungul „liniei de contact” în Donbas.

Miercuri, preşedintele Zelenski a replicat dur, într-un mesaj video, afirmând că întotdeauna există cineva care cere să fie luate în considerare şi interesele Rusiei, indiferent cum se comportă Moscova.

„Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: „Să luăm în considerare interesele sale”. Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou.

În ciuda miilor de rachete rusești care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost uciși. În ciuda Bucea și a Mariupolului. În ciuda orașelor distruse.

Și în ciuda „lagărelor de filtrare” construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează și se umilește ca pe bandă rulantă. Rusia a făcut toate acestea în Europa.

Dar totuși, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger iese din trecutul profund și spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei”, a transmis Volodimir Zelenski, citat de CNN.

Zelenski: Kissinger se crede în Germania nazistă, în 1938

Preşedintele Ucrainei a mai făcut o paralelă între ideile enunţate de Henry Kissinger şi situaţia Germaniei naziste în anul 1938.

Zelenski a subliniat că marii geopoliticieni evită întotdeauna să vadă problemele oamenilor obişnuiţi, cum sunt acum milioanele de ucraineni prinşi în mijlocul războiului.

„Se pare că calendarul domnului Kissinger nu este 2022, ci 1938, iar el a crezut că vorbește cu o audiență nu la Davos, ci în ceea ce era atunci Munchen. Apropo, în anul real 1938, când familia domnului Kissinger fugea din Germania nazistă, acesta avea 15 ani. (…)

Marii geopoliticieni nu vor întotdeauna să vadă oamenii obișnuiți. Ucrainenii obișnuiți. Milioane dintre cei care locuiesc efectiv pe teritoriul pe care ei propun la schimb pentru iluzia păcii. Întotdeauna trebuie să vezi oamenii”, a spus Zelenski.

Declaraţii controversate cu privire la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia

Reamintim că, în cadrul discursului său ţinut la Forumul de la Davos, Henry Kissinger a precizat, referitor la războiul din Ucraina, că „negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi ușor de depășit. În mod ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o revenire la status quo ante”, sugerând aparent că Ucraina ar trebui să accepte să renunțe la o mare parte din Donbas și Crimeea.

„Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăși”, a mai declarat fostul secretar de stat şi consilier pe probleme de securitate națională în timpul președinției lui Richard Nixon și a lui Gerald Ford.