Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: „Finalizat doar pe hârtie, la stadionul din Târgu Jiu este nevoie de refacerea reţelelor electrice, de canalizare menajeră şi pluvială. În plus, mai trebuie făcută şi amenajarea exterioară,”, a informat Diana Speretoiu, jurnalist Digi24.ro.

Sunt problemele semnalate în nota de fundamentare a proiectului prin care Ministerul Dezvoltării va aloca alte cinci milioane de euro pentru finalizarea stadionului din Târgu Jiu. În plus, nici vechea instalaţie de încălzire a terenului nu mai funcţionează, pentru că a fost avariată în timpul lucrărilor.

”Dacă cineva a greşit la partea de proiectare, în mod evident ar trebui să plătească. Dacă constructorul nu a efectuat lucrările conform proiectului iniţial, iar, la fel, trebuie să plătească, dar aceste lucrări trebuie făcute cât mai repede pentru că acest stadion începe să se degradeze dacă nu va intra în circuitul normal.”, a precizat Mihai Paraschiv, consilier local.

Degradarea pare să fi început deja, din moment ce săptămâna trecută a plouat prin acoperiş.

O altă problemă este legată de pista de atletism. În nota de fundamentare este specificat că trebuie refăcută, pentru că ar avea doar cinci culoare în loc de şase. Însă pista a fost refăcută în 2012, cu un cost de 150 de mii de euro, şi a fost omologată.

Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu: ”Din moment ce a fost omologată, cel mai sigur nu se va interveni asupra ei pentru că are deja şase culoare, corespunde normelor în vigoare.”, a declarat Anamaria Ianc, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Aşa s-a ajuns ca termenul de finalizare să fie amânat de patru ori.”Nu trebuie să vă surprindă! Trebuia să se inaugureze când era Pandurii în liga întâi. Se face ditamai stadionul şi n-avem echipă în liga întâi,”este părerea unui tânăr. Ultimul termen avansat de autorităţile din Târgu Jiu este sfârşitul acestui an.

 

SURSA: digi24.ro