Zeci de mii de oameni au scăpat de COVID! Soluția șoc luată de Guvern a rezolvat o problemă care lovește crunt pe tot mapamondul. Situația incredibilă se întâmplă în Samoa, o insula mică, situată în Oceanul Pacific, care are 55.000 de locuitori.

Aici nu s-a mai înregistrat niciun caz de coronavirus. Motivul a ținut de deciziile dure luate de Guvern, care au afectat puternic populația acestei insule. Mai exact, au fost închise frontierele şi au fost suspendate toate zborurile. Peste 500 de samoani au rămas blocaţi departe de familiile lor.

Guvernul din Samoa a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile de la şi către insulă. Teritorul american nu a înregistrat niciun caz de COVID-19. Restricțiile au afectat o mare parte a populației care s-a văzut în imposibilitatea de a călători sau de a se întoarce acasă.

De altfel, există și o țară care a scăpat total de COVID, pentru a doua oară. Este vorba de Noua Zeelendă iar fericitul anunț a fost făcut de premierul neozeelandez Jacinda Ardern. Aceasta a anunţat, la începutul lui octombrie, ridicarea restricţiilor dispuse la Auckland pentru a combate al doilea val epidemiologic, afirmând că ţara sa „a învins din nou virusul”, relatează AFP.

Primul val de coronavirus a fost foarte probabil complet pus sub control la sfârşitul lunii mai în urma unei izolări stricte la nivel naţional. Iar arhipelagul a înregistrat apoi o remarcabilă serie de 102 zile fără contaminare locală. Uun nou focar epidemiologic a fost descoperit în august în cel mai mare oraş al ţării, ceea ce a determinat autorităţile să dispună pentru cei un milion şi jumătate de locuitori din Auckland noi măsuri de izolare care au durat trei săptămâni, până la începutul lui septembrie.

Pentru că niciun nou caz nu a mai fost confirmat în acest mare oraş de 12 zile, Jacinda Ardern a afirmat că epidemia este acum sub control şi le-a mulţumit locuitorilor care au fost nevoiţi să suporte o nouă izolare.