Wuhan a ajuns din nou în ochiul furtunii! Autoritățile din China impun noi restricții din cauza contaminărilor

Maratonul din Wuhan trebuia să aibă loc în ziua de 24 octombrie. Totuși, a fost amânat din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19 care afectează țara cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor de iarnă de la Beijing, conform informațiilor transmise de japantimes.co.jp

În acest context, presa din China transmite că au fost înregistrate peste 20 de noi cazuri interne de COVID-19. De asemenea, la cursa de la Wuhan ar fi trebuit să ia startul 26.000 de alergători, potrivit sursei menționate.

Amintim că Wuhan este oraşul în care coronavirusul a fost detectat pentru prima dată, la sfârşitul anului 2019. China a raportat 26 de noi cazuri interne de COVID, un focar care periclitează politica de „toleranţă zero” a ţării.

China a vaccinat anti-COVID aproximativ 75% din populația sa

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate din China, Mi Feng, a declarat duminică, 24 octombrie, că țara sa a vaccinat cu schemă completă a vaccinului anti-COVID aproximativ 75,6% din populație până la data de 23 octombrie.

Astfel, Mi Feng a explicat într-o conferință de presă că un număr de 1,068 miliarde de rezidenţi chinezi au fost vaccinaţi cu schemă completă, dintr-o populaţie totală de 1,412 miliarde de locuitori. Așadar, statisticile oficiale arată că China a administrat până sâmbătă 2,245 miliarde de doze ale unor vaccinuri anti-COVID

Această ţară a început să administreze şi doze de supra-rapel rezidenţilor adulţi care au fost vaccinaţi cu cea de-a doua doză în urmă cu cel puţin şase luni, iar grupurile de populaţie care au prioritate la aceste doze suplimentare sunt angajaţii din sectoarele esenţiale, persoanele vârstnice şi persoanele cu sisteme imunitare deficitare.

Datele medicale arată că anticorpii generaţi în organism de vaccinurile anti-COVID, inclusiv cei produşi prin intermediul celor două seruri chinezeşti utilizate pe scară largă, Sinovac şi Sinopharm, încep să scadă odată cu trecerea timpului.

Wang Huaqing, coordonatorul programului de vaccinare din cadrul Centrului chinez pentru prevenirea şi controlul bolilor, a spus totodată că ţara lui nu va mai administra alte doze de vaccin după dozele de tip „booster”.

„Sperăm că schema ideală a unui vaccin va funcţiona odată cu administrarea completă a dozelor de imunizare. Chiar dacă va fi nevoie să întărim imunitatea mai târziu, numărul dozelor ‘booster’ va fi limitat. Sperăm că, în viitor, vor exista vaccinuri mai bune şi proceduri de vaccinare mai bune pentru a obţine o protecţie solidă în rândul populaţiei generale”, a declarat Wang Huaqing într-o conferinţă de presă.