Cel mai nou centru de instruire al Wizz Air, care a fost dezvoltat de către Wing, dezvoltator de top din Ungaria, este unul dintre cele mai avansate centre de formare în aviație din Europa, echipat cu două simulatoare de zbor complete din seria Airbus A320 CAE 7000XR. În cadrul unui acord de 10 ani, CAE furnizează pentru Wizz Air servicii de operare a centrelor de instruire prin operarea și întreținerea echipamentelor de antrenament pentru compania aeriană la noul sediu. Centrul de instruire va avea, de asemenea, un Cabin Emergency Evacuation Trainer foarte modern de la TFC dar și un V9000 Commander Next-Generation Fire Trainer de la Flame Aviation. Este un centru integrat în care se pot desfășura toate pregătirile piloților și ale echipajului de cabină.

Găzduind până la 300 de stagiari pe zi la capacitate maximă – proveniți din întreaga rețea Wizz Air – noul centrul este capabil să găzduiască cursuri de teorie, precum și exerciții practice, cum ar fi simularea zborurilor sau situațiile din cabine. Instruirile inițiale și recurente la sol și calificările type ratings fac parte, de asemenea, din oferta de formare.

Noul centru găzduiește Wizz Air Pilot Academy, lansată în septembrie în Ungaria, care oferă tinerilor cu experiență sau fără experiență de zbor posibilitatea de a obține o licență de pilot comercial și perspectiva de a lucra ca pilot în cadrul companiei.

Deschiderea noului centru de formare Wizz Air reprezintă o investiție de peste 30 de milioane de euro.

Compania se pregătește pentru a atinge obiectivul de a deveni o companie aeriană care operează 300 de aeronave.

WIZZ oferă acum 141 de rute din România de pe cele zece aeroporturi, către 30 de ţări. Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 104 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 143 de destinaţii din 44 de ţări.