Windows 8 va fi disponibil pentru upgrade în peste 140 pieţe şi 37  limbi. În România, zeci de modele device-uri cu Windows 8 vor fi disponibile pentru utilizatori în magazinele de retail din întreaga țară.

„Odată cu lansarea Windows 8, Microsoft dezvăluie un sistem de operare reimaginat. Fie că îți dorești o tabletă sau un PC, să consumi sau să creezi, să lucrezi sau să te joci – Windows 8 oferă o experiență personală, adaptată stilului și preferințelor tale,” spune Ionuț Gaotă, Windows Business Group Lead, Microsoft România.

În retail, Windows 8 este disponibil în două variante de licențiere, Windows 8 şi Windows 8 Pro. Pentru companii, Windows 8 Enterprise oferă noi posibilități pentru a spori mobilitatea cu ajutorul unor funcționalități precum Windows To Go, DirectAccess și BranchCache, precum şi soluţii îmbunătăţite de securitate prin implementări ca BitLocker şi AppLocker. Un nou membru al familiei Windows, destinat tabletelor cu procesor ARM și care se lansează tot astăzi este Windows RT, disponibil în variantă pre-instalată.

Printre scenariile noi pe Windows 8 se numără ecranul de Start ce oferă o navigare fluidă prin aplicaţiile şi informaţiile de care utilizatorii sunt cei mai interesați, noul Internet Explorer 10 perfect adaptat device-uri cu capabilități tactile și conectare la servicii de stocare în cloud prin SkyDrive.

Pentru a marca ziua lansării, Microsoft împreună cu DOMO, Media Galaxy și Flanco va oferi primilor 50 de clienți din fiecare magazin participant un Xbox gratuit la achiziția unui device cu Windows 8 iar următorii 100 de clienți vor primi un voucher în valoare de 350 lei, valabil la achiziția unui device nou cu Windows 8. Oferta este valabilă în data de 26 octombrie 2012 între orele 19:30 și 22:00 în următoarele magazine: Flanco Sun Plaza, DOMO Afi Cotroceni și Media Galaxy Băneasa.

În completarea seriei de device-uri noi cu Windows 8 disponibile în magazinele de retail, consumatorii au posibilitatea de a face upgrade PC-urilor proprii. Până la sfârșitul lunii ianuarie 2013, consumatorii care utilizează în acest moment Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 pot achiziționa Windows 8 Pro Upgrade la prețul promoțional de 59,99 euro de la majoritatea partenerilor din România.

Mai mult, toti clienţii care achiziţionează un device cu Windows 8 ce rulează pe tehnologie Intel, de la toti partenerii Microsoft, în perioada 26 octombrie – 31 decembrie 2012, primeşte gratuit 12 luni de trafic pe Internet de la Vodafone, în limita a 1 GB/lună.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/PRrQM0_9lM0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>