Autoritățile chineze nu au comunicat oficial motivul pentru care funcționarea WhatsApp a fost întreruptă, însă lungul istoric al blocărilor pe care atât WhatsApp, cât și alte aplicații similare îl au în China, sugerează că este vorba de o blocare temporară, potrivit profit.ro

Nu este pentru prima oară când aplicaţia de chat WhatsApp a fost închisă. În trecut, întreruperea funcționării a fost de ordinul zilelor sau săptămânilor.

Nu mai departe de luna iulie a acestui an, funcția de trimitere și primire a pozelor și clipurilor video prin WhatsApp a fost blocată pentru câteva săptămâni. Spre deosebire de WeChat și alte aplicații autohtone de chat, autoritățile chineze sunt cel mai probabil nemulțumite de lipsa controlului asupra aplicațiilor de comunicare occidentale, mai ales că unele din acestea, cum este și cazul WhatsApp, criptează transferul de date.

Noua problemă a funcționării WhatsApp ar putea avea legătură și cu Congresul pe care Partidul Comunist aflat la guvernare îl va organiza luna viitoare.

Mai mult de un miliard de oameni din 180 de țări folosesc WhatsApp. Aplicaţia a fost fondată de Jan Koum și Brian Acton, care au petrecut 20 de ani la Yahoo, perioadă combinată între cei doi.

WhatsApp s-a alăturat la Facebook în 2014, dar continuă să activeze ca o aplicație separată cu un scop precis de a construi un serviciu de mesagerie ce funcționează în mod rapid și de încredere oriunde în lume.