"Echipa noastră este fericită să anunţe că am realizat un pas important şi am ajuns la un acord pentru cumpărarea activelor Weinstein Company şi lansarea unei noi societăţi, cu un nou consiliu de administraţie şi o nouă viziune care încarnează principiile pe care le apărăm de la începutul acestui proces în toamnă", a declarat Maria Contreras-Sweet într-un comunicat.

"Aceste principii nu s-au schimbat niciodată şi constau în construirea unui studiou condus de un consiliu de administraţie compus dintr-o majoritate de femei independente" pentru "salvarea a 150 de joburi" şi "crearea unui fond de despăgubire pentru victime", a adăugat ea. 

Acest anunţ intervine în contextul în care The Weinstein Company  a anunţat duminică că este gata să declare falimentul, tocmai din cauza lipsei unui acord cu grupul de investitori condus de Maria Contreras-Sweet şi miliardarul Ron Burkle. 

Societatea, fondată în 2005 de Harvey Weinstein şi fratele său Robert după ce au revândut Miramax studiourilor Disney, a ajuns în centrul unei veritabile furtuni după publicarea primelor acuzaţii de abuz sexual împotriva lui Harvey Weinstein la 5 octombrie. 

Fostul producător a fost suspendat de la 8 octombrie. De atunci însă peste o sută de femei, printre care celebrităţi precum Ashley Judd, Gwyneth Paltrow sau Salma Hayek, l-au acuzat pe producător că le-a hărţuit sexual, agresat sau violat.