Vremea o ia razna complet. Anunț de ultimă oră de la ANM. Ninsorile se reîntorc în România

Meteorologul ANM, Elena Cordoneanu a vorbit la Realitatea Plus despre schimbările meteorologice. Mai exact, potrivit acesteia, vremea se schimbă radical în acest weekend. Vor fi prezente ploi, dar și ninsori, iar nu val rece va lovi întreaga țară.

În ceea ce privește temperaturile, acestea vor fi sub media pentru această perioadă. Totodată meteorologul susține că vremea rea va începe în acest weekend și va dura până săptămâna viitoare.

“Acest val de frig care va trece până luni va fi urmat de un alt val de frig, începând de miercuri. Deocamdată sunt puține ploi în țară, vremea s-a răcit, dar ploile importante vor intră în această zi, în sud-vestul țării, și se vor propaga aproape în toată țara dar în special sudul și estul țării, ploi pe arii extinse, izolat grindină”, a spus meteorologul, la Realitatea PLUS.

Val de ninsori la munte

Totodată, Elena Corduneanu a mai precizat că la munte vor exista ninsori, iar răcirea vremii se va accentua duminică. Astfel, temperaturile maxime anunațte sunt de până la 11 grade, deși normalul acestei perioade ar fi de 17-18 grade.

Meteorologul a mai precizat că luni temperaturile se vor menține la fel de scăzute, iar vremea va începe să își revină marți, atunci când temperaturile vor crește. De miercuri însă, ploile se întorc în aproape toată țara, potrivit acesteia.

”La munte, lapovita și ninsoare, din ce în ce mai mult ninsoare. Răcirea va continuă și mâine. O să ajungem mâine cu valori termice sub cele normal, maximele se vor opri pe la 11-12 grade, normal ar fi să avem 17-18.

Luni o să mai avem pe jumătatea de est a țării temperaturi scăzute, ulterior o să crească temperatura. Marți va fi chiar plăcut, temperatura mai crește. De miercuri intră un alt front rece cu ploi”, a mai spus meteorologul ANM la Realitatea PLUS.