Moderna lansează un avertisment sumbru! Mesajul lui Stephane Bancel a fost transmis miercuri, 13 ianuarie, în timpul unui discurs din cadrul conferinței JPMorgan Healthcare, conform cnbc.com

„Credem că vom trăi cu acest virus pentru totdeauna”, a spus acesta în discursul respectiv.

Moderna lansează un avertisment sumbru

Conform avertismentului lansat de CEO-ul companiei Moderna, oficialii din domeniul sănătății vor trebui să urmărească în permanență noi variante ale virusului, astfel încât oamenii de știință să poată produce vaccinuri pentru a le combate.

De asemenea, oficialii din domeniul sănătății publice și experții în boli infecțioase consideră că există o posibilitate mare ca SARS CoV-2 să devină o boală endemică, ceea ce înseamnă că va fi mereu prezentă printre noi. Diferența o va reprezenta faptul că, cel mai probabil, va fi la niveluri mai scăzute decât este acum, conform sursei menționate.

Trebuie menționat că CEO-ul Moderna pare să fie de acord că virusul COVID-19 va deveni endemic, spunând că „SARS-CoV-2 nu va dispărea”.

Prospectul vaccinului Moderna

Comitetul Național de Vaccinare a publicat prospectul vaccinului anti-COVID dezvoltat de compania americană Moderna. Conform documentului, următoarele persoane nu pot face vaccinul.

„COVID-19 Vaccine Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2. Acesta este administrat adulților cu vârsta de peste 18 ani. Substanța activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafață a SARS-CoV-2. ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102. Deoarece COVID-19 VaccineModerna nu conține virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID-19”, explică documentul respectiv despre vaccinul dezvoltat de Moderna.

Prospectul integral poate fi consultat Aici.

Vaccinul nu trebuie administrat dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui vaccin”, este menționat în documentul care arată cine are interdicție la vaccinul anti-COVID.

„Ca toate medicamentele, acest vaccin poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Solicitați asistență medicală de urgență dacă manifestați oricare dintre următoarele semne și simptome ale unei reacții alergice:

  • senzație de leșin sau stare de confuzie;
  • modificări ale ritmului bătăilor inimii;
  • dificultăți la respirație;
  • respirație șuierătoare;
  • umflare a buzelor, feței sau gâtului;
  • urticarie sau erupție pe piele;
  • greață și vărsături;
  • durere de stomac.

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale”, este transmis în document.