Compania israeliană Elbit Systems şi firmele româneşti Avioane Craiova şi Romaero au semnat un memorandum de înţelegere şi vor coopera în producţia de drone în ţara noastră.

Drone UAS

„Elbit Systems împreună cu Avioane Craiova şi Romaero, au semnat un Memorandum de Înţelegere (MOU) pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naţionale din România (MApN)”, se scrie în comunicat.

Hermes, control aerian

Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în ţara de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX şi Hermes 450 şi până la diferitele configuraţii ale Hermes 900. Memorandumul de Înţelegere prevede că firmele româneşti să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanţa şi reparaţii precum şi de managementul de program”, se arăta într-un comunicat de presă.

Ce vom produce, propriu zis

Gama UAS de la Elbit Systems include:

– mini-drone portabile de către soldaţi,

– drone tactice versatile,

– UAS-uri şi soluţii maritime de rază lungă.

Elbit în România

Elbit Systems este un furnizor de lungă durată al Ministerului Apărării Naţionale, având patru unităţi de producţie în România:

– Elmet Măgurele (producţie şi dezvoltare pentru sisteme terestre),

– Simultec (simulatoare şi sisteme de antrenament),

– A/E Electronics (subansamble electronice)

– Elmet (prelucrare avansată de piese) în Bacău