Concertele și cinema de tip drive in sunt cele mai potrivite, în contextul în care încă trebuie să păstrăm distanțarea socială. Astfel de evenimente vor fi de scurtă durată și vor avea un public restrâns. Pentru a putea să funcționeze, evenimentele au nevoie de o licență temporară din partea ANCOM, licență de utilizare a frecvențelor radio pentru a asigura coloana sonoră.  Licența de utilizare va fi valabilă timp de 30 de zile.

Ce înseamnă, de fapt, dive-in

La evenimentele de dive-in, spectatorii se află în propriile vehicule fără a avea contact cu ceilalți din jur. Această metodă poate fi o alternativă la tradiționalele concerte în aer liber.

Ce spune Sorin Grindeanu, președintele ANCOM

„Pentru că în perioada stării de urgență am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licențe pentru frecvențe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranță de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio.

Și industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condițiilor actuale și mă bucur că printr-o bună colaborare cu Consiliul Național al Audiovizualului am putut identifica rapid o soluție pentru ca aceste evenimente să se poată desfășura în condiții optime”, a spus Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.