Volodimir Zelenski: Continuăm să muncim pentru a-i aduce pe toţi oamenii din captivitatea rusă

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a afirmat luni că echipa care lucrează la schimburi a reușit să aducă acasă 100 de apărători din captivitatea rusă. Printre ei, se află și apărători ai uzinei de la Azovstal.

,,Astăzi avem veşti bune de la echipa noastră care lucrează la schimburi. Am reuşit să aducem acasă 100 de apărători. 80 de bărbaţi şi 20 de femei. Aceştia sunt soldaţi, grăniceri, marinari, membri ai Gărzi Naţionale. Apropo, printre ei se numără apărători de la Azovstal. Sunt o sută de familii care au primit o adevărată bucurie în ajunul Paştelui.

Şi, bineînţeles, continuăm să muncim pentru a-i aduce pe toţi oamenii din captivitatea rusă. Ne amintim de toţi! Şi îi vom aduce înapoi pe toţi! Mulţumesc tuturor celor din Centrul nostru de Coordonare al Direcţiei Principale de Informaţii. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în negocieri şi pregătirea schimburilor: băieţii lui Budanov, Iermak, Maliuk, Lubineţ…

Bravo, băieţi! Şi sunt recunoscător în mod special tuturor celor care ne susţin oamenii după eliberare şi se ocupă de tratament şi adaptare. Este important”, a spus Zelenski.

Tot luni, Volodimir Zelenski a subliniat că a discutat cu premierul Irakului, dar şi cu cel al Greciei.

Omul de afaceri Richard Branson oferă sprijin Ucrainei încă din 2014, iar liderul de la Kiev este foarte recunoscător pentru asta

Președintele ucrainean a spus despre Richard Bransov că este: ,,un important antreprenor britanic şi un prieten de multă vreme al Ucrainei”.

„Ne sprijină din 2014 – atât în cuvinte, cât şi cu muncă concretă. Acum a decis să se alăture echipei ambasadorilor United24. Sunt recunoscător pentru asta! Am discutat despre modul în care influenţa globală a lui Branson ne poate ajuta în recuperarea noastră, reconstrucţia instituţiilor noastre de învăţământ, atragerea de asistenţă tehnologică pentru Ucraina, în special, pentru a efectua deminare umanitară”.

Liderul de la Kiev: Avem întăriri din Germania în vehicule blindate, apărare aeriană, muniţie, vehicule de inginerie, medicamente

De asemenea, Zelenski a mai vorbit și despre ajutoarele din Germania care vin în sprijinul Ucrainei.

,,Avem, de asemenea, paşi regulaţi în asistenţa în apărare pentru statul nostru din Germania, sunt recunoscător pentru asta. Două săptămâni – şi avem întăriri din Germania în vehicule blindate, apărare aeriană, muniţie, vehicule de inginerie, medicamente…

Tot ceea ce întăreşte apărarea Ucrainei împotriva terorii ruseşti, tot ceea ce oferă soldaţilor noştri mai multe oportunităţi de mişcare activă – toate acestea îi protejează pe toţi cei din ţările partenere, pe toţi cei din Europa, pe toţi cei din lume. Termenul „înfrângere” ar trebui să devină un însoţitor al termenului „agresor”, şi doar victoria ucraineană va asigura acest lucru”, a subliniat liderul de la Kiev.