Cu trei luni înaintea premierei mondiale care va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, Volkswagen a dat publicității primele detalii despre viitoarea sa limuzină premium, Arteon. Acest model absolut nou va fi poziționat peste Passat și va introduce elemente emoționale în segmentul mediu superior.

Alături de trăsăturile de design noi – dar nu foarte departe de liniile modelului Passat CC – Arteon introduce în gama Volkswagen un limbaj de design expresiv, cu accente

puternice pe liniile orizontale. Astfel, lamelele grilei radiatorului se extind până la farurile tridimensionale, iar elementele desenate de LED-uri accentuează personalitatea puternică și dau dovadă de dominanță.

Limuzina cu patru uși și hayon impresionează atât prin designul sportiv cât și prin utilitate. Deși geamurile fără rame ale ușilor sent elemente de stil caracteristice unui gran tourismo, hayonul are balamale pe latura superioară asigurând astfel o deschidere foarte mare pentru portbagajul „imens”. Conform lui Tobias Suhlmann, designer pentru exterior în cadrul Volkswagen, „Arteon trezește interesul încă de la prima vedere, grație designului său expresiv, dar surprinde totodată prin caracteristicile sale practice. Această combinație este unică”.

Volkswagen Arteon va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva, iar primele unități vor ajunge la clienți în vara lui 2017.