Vodafone deţine deja direct 64,4% şi prin subsidiare 20,1% din divizia sa din India, al doilea mare operator de telecomunicaţii după numărul de utilizatori. După preluarea tuturor acţiunilor, compania britanică va majora capitalul subsidiarei sale prin emiterea de acţiuni. Vodafone obţine de la divizia din India 9,8% din veniturile sale anuale.

În octombrie, ministrul indian al Telecomunicaţiilor, Kapil Sibal, a anunţat că Vodafone ar putea investi peste două miliarde de dolari (1,25 miliarde de lire sterline) în India, în urma deciziei Guvernului de a permite companiilor străine să deţină integral subsidiarele locale.

"Vodafone va aduce peste două miliarde de dolari în investiţii şi va beneficia de noile reglementări privind investiţiile străine directe (FDI)", a afirmat oficialul indian.

Vodafone intenţionează să-şi majoreze participaţia la subsidiara sa din India, după eliminarea plafonului de 74% a investiţilor companiilor străine în telecomunicaţii, a declarat recent pentru Reuters o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Guvernul vrea să consolideze piaţa indiană a telecomunicaţiilor şi se aşteaptă la noi fuziuni şi achiziţii după intrarea în vigoare a noilor reglementări, la sfârşitul acestei luni, a explicat Kapil Sibal.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 409 milioane de clienţi în întreaga lume. Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Vodafone România a înregistrat peste 8,138 milioane de clienţi ai serviciilor mobile, la 30 iunie 2013, în creştere cu 57.064 faţă de trimestrul anterior şi cu 339.943 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.AGERPRES