Nokia 3.1 dispune de Android One creat special de Google pentru HMD Global şi giroscop pentru aplicaţiile de realitate augmentată. Smartphone-ul recent lansat este construit din aluminiu şi este disponibil pentru clienţii Vodafone România în două variante de culoare, alb şi negru. 

În ceea ce priveşte partea hardware, telefonul are procesor octa-core, memorie RAM de 2GB şi senzor NFC pentru partajarea de fotografii. De asemenea, telefonul are o cameră principală de 13MP cu auto-focus şi o cameră secundară de 8MP cu un câmp larg de vizualizare. Nokia 3.1 are o capacitate de stocare de 16GB care poate fi extinsă cu un card MicroSD de până la 128GB. 

Smartphoneul Nokia 3.1 este disponibil începând de la 59 de euro cu abonamentul Red 12, putând fi achiziţionat şi fără abonament pentru 139 de euro. 

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 45 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 18 ţări. La 31 martie 2018, Vodafone Group avea 535,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 19,7 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix. AGERPRES.