Giovanni s-a alăturat Vodafone Group în 2010, în funcţia de Program Delivery Director, din care a coordonat implementarea unor functionalităţi globale în zona Online, IT, precum şi crearea unor Centre de Excelenţă pentru Retail şi Tehnologie.

Anterior, Giovanni a deţinut pozitia de Chief Information Officer la Telecom Italia, după o cariera de 10 ani în cadrul acestei companii.

Giovanni Chiarelli este absolvent al Institutului Politehnic din Milano, cu specialitatea Electronică, şi are un MBA de la SDA Bocconi, Milano.

 În vârstă de 45 de ani, Giovanni este căsătorit şi are 3 copii. Printre pasiunile sale se numără fotbalul şi tenisul, colecţionarea de antichităţi şi lectură .
 
“Sunt foarte bucuros să mă alătur echipei Vodafone România. Reţeaua noastră este una dintre cele mai performante din Vodafone Group şi, de asemenea, a fost certificată de mai multe ori ca având cei mai buni parametri de performanţă dintre reţelele de date mobile din România. Împreună cu echipa mea, doresc să oferim clienţilor Vodafone cea mai bună experienţă de utilizare a serviciilor de pe piaţă”, a spus Giovanni Chiarelli.
Babak Fouladi, fostul Chief Technology Officer, a prelua în luna mai poziţia de CTO Vodafone Spania. Vodafone a fost recunoscută cea mai performanţă reţea de date mobile din România, în urma a trei măsuratori independente, efectuate în ultimii doi ani. De când s-a alăturat companiei, în septembrie 2010, Babak a avut o contribuţie importantă la proiecte precum Billing Transformation şi alte  programe care au simplificat procesele de business şi au crescut eficienţa operaţională.