“Ne pasă de felul în care copiii noştri folosesc telefonul mobil şi dorim să îi protejăm de riscurile pe care Internetul le aduce cu sine. Aplicaţia Vodafone Guardian le permite părinţilor să  asigure o utilizare sigură şi responsabilă a telefoanelor folosite de copii, adaptată vârstei lor, prin blocarea apelurilor şi mesajelor nedorite sau a conţinutului inadecvat. Noua aplicaţie Vodafone permite părinţilor să ofere un smartphone copiilor lor, în condiţii de deplină siguranţă”, a spus Mihai Ghyka, Chief Commercial Officer Vodafone România.

Părinţii pot stabili un interval specific de timp în care apelurile pot fi primite sau efectuate, iar aplicaţiile pot fi accesate. Totodată, poate fi ales câte un interval de acces pentru fiecare aplicaţie în parte, în funcţie de preferinţe. Setarea este utilă pentru a reduce elementele ce distrag atenţia copiilor atunci când sunt la orele de curs sau îşi fac temele.

Accesul la Internetul pe mobil poate fi de asemenea restricţionat, atât cel prin reţeaua 3G, cât şi prin WiFi, sau conexiunea la Bluetooth. Controlul asupra camerei foto le permite părinţilor să decidă când le permit copiilor să fotografieze sau să filmeze cu ajutorul telefonului mobil.

Accesul la aplicaţie, configuraţiile acesteia precum şi dezinstalarea sa sunt protejate printr-o parola stabilită de părinţi, iar orice modificare este anuntaţă printr-o notificare către un număr de telefon stabilit în prealabil de aceştia.  

Aplicaţia oferă o opţiune pentru mutarea mesajelor de tip SMS din Mesaje Primite într-o zonă sigură, protejată de parolă, acestea putând fi vizualizate şi folosite ca probă în situaţia unor cazuri de hărţuire, mesaje abuzive sau jignitoare.

În plus, Vodafone Guardian are o funcţionalitate specială pentru apelurile făcute de copil către numărul de urgenţă 112. În situaţia în care copilul apelează numărul unic de urgenţă 112, părintele primeşte o notificare prin SMS, iar Vodafone Guardian este dezactivat pentru 15 minute pentru a ridica temporar restricţiile de apelare.

Vodafone Guardian poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play.