Vodafone, numărul doi pe piaţa locală telecom, dar primul operator care a implementat reţeaua 4G, a lansat aseară în cel mai scump magazin al său, telefonul mobil iPhone 5, în prezenţa a sute de persoane.

“Vrem să avem cea mai completă gamă de telefoane în magazinele noastre unde clienţi pot veni să le testeze. iPhone 5 este doar unul dintre telefoanele pe care le avem în portofoliul nostru. Ţinta noastră este să avem majoritatea telefoanelor de pe piaţă disponibile în magazinele noastre, fie că este vorba de iPhone5 , Samsung Galaxy SIII, Nokia Lumia cu Windows. iPhone 5 este un telefon cheie, bineînţeles”, a declarat pentru Capital, CEO-ul Vodafone, Iñaki Berroeta.

Întrebat dacă se aşteaptă să vândă mai multe modele iPhone 5 decât iPhone 4S, având în vedere că terminalul suportă tehnologia LTE, Berroeta a declarat: “am făcut investiţia 4G pentru viitor şi cu această tehnologie vor funcţiona iPhone 5, 6, şi cele care vor mai urma”.

În ceea ce priveşte numărul de unităţi, până la finele anului, şeful Vodafone  estimează că se vor vinde câteva mii de bucăţi. “Realitatea este că stocurile de iPhone 5 sunt limitate în întreaga lume. De fiecare dată când Apple lansează un telefon nou cerererea este foarte mare”, adaugă Berroeta.

Vodafone nu are în stoc decât modelele de 16 GB şi 32 de GB, iar în magazinul din AFI Palace Cotroceni stocul era de câteva sute de bucăţi.
iPhone 5 este disponibil şi la Orange România, dar operatorul nu organizat în acest an un eveniment de lansare.
Vezi cu a fost lansarea iPhone 5 la Cosmote