Planul prin care Putin vrea să pună mână pe Ucraina! A fost folosit și în Cecenia. Totul a ieșit la iveală

Pentru a pune mâna pe Ucraina, Vladimir Putin folosește un plan asemănător cu cel folosit în Cecenia. Concret, liderul de la Kremlin urmează tiparul invaziei, subjugării și integrării, același care a fost folosit și în Cecenia, țară care a luptat pentru independența de Rusia, după destrămarea Uniunii Sovietice.

Ceea ce este interesant în acest context este faptul că aplicarea unei aceleiași formule și în cazul Ucrainei, ar avea un impact mult mai devastator, având în vedere că această țară are o populație de 40 de ori mai mare decât Cecenia.

Planul urmat în Cecenia, aplicat și în Ucraina

Presa internațională scrie că acest plan urmat de liderul de la Kremlin are trei etape, iar primul dintre ele este pacificarea.

Această pacificare poate avea loc rapid în zonele în care se poate întâmpla acest lucru și se poate ajunge la ea prin distrugere sistematică, aceasta putând ajunge chiar la nimicire, se arată într-o analiză The Atlantic.

Această fază a avut loc în Cecenia în majoritatea localităților de la periferie din preajma râului Terek, în timp ce în Ucraina au avut loc în localitățile Melitopol și Herson.

În acest timp, Mariupolul a avut aceeași soartă ca Gronzîi, capitala cecenă cunoscută acum sub numele de ”cel mai distrus oraș de pe Pământ”.

Instalarea unei persoane care să controleze zonele, cea de-a doua etapă a planului

Potrivit analizei, următoarea etapă este stabilirea unui om care să se ocupe cu menținerea supunerii populației. În Cecenia, acest lucru s-a întâmplat prin instalarea lui Ahmad Kadîrov, fostul mare muftiu al Icikeria. După asasinarea acestuia, rușii l-au instalat pe fiul lui, Ramzan, un fost rebel.

În Ucraina, vorbim despre teritoriile Lugansk și Donețk, acolo unde rușii au avut de unde să aleagă printre politicienii corupți sau cei pro-ruși.

Impunerea unei noi ordini, ultima etapă a planului

Ultima etapă a planului este impunerea unei noi ordini. La începutul acesteia, oamenii vor fi ținuți în frâu de forțele de ocupație, însă va trebui să ia naștere o forță locală care să poată face acest lucru pe viitor.

Populației i se va introduce o nouă versiune a propriei istorii, în care se va scrie că integrarea zonelor la Rusia a fost făcut în mod voluntar, pe fondul salvării de la elementele ”radicale” și ”teroriste”.

Analiza The Atlantic mai spune că invazia rusă din Ucraina se aseamănă foarte mult cu cea a războaielor din Cecenia.