Vladimir Putin aduce noi acuzații Occidentului! Marți, pe 28 noiembrie liderul de la Kremlin s-a adresat, într-un mesaj prin videoconferință, participanților la cel de-al XXX-lea Consiliu Mondial al Poporului Rus.

Vladimir Putin acuză Occidentul că vrea să dezmembreze

Acesta a afirmat că Occidentul dorește să dezmembreze și să jefuiască Rusia, potrivit EFE.

„Ce vor, de fapt, occidentalii? Ce vor ei, de fapt, este să dezmembreze şi să jefuiască Rusia. Dacă nu reuşesc prin forţă, atunci seamănă haosul. Diversitatea noastră şi unitatea de culturi, tradiţii, limbi, grupuri etnice nu intră în logica rasiştilor şi colonizatorilor occidentali, în sistemul lor crud de dezumanizare totală, de diviziune, oprimare şi exploatare. Rusofobia şi alte forme de rasism şi neonazism sunt astăzi, practic, ideologia oficială a elitelor guvernante occidentale”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a avertizat că orice ingerință externă va fi percepută ca „o încercare de a lansa încă o dată terorismul şi extremismul împotriva Rusiei”.

„Vom considera orice ingerinţă externă, orice provocare care urmăreşte să provoace conflicte interetnice şi religioase, cum ar fi acţiunile agresive împotriva ţării noastre, ca pe o încercare de a lansa încă o dată terorismul şi extremismul împotriva Rusiei, ca un instrument de luptă împotriva noastră”, a declarat el.

Potrivit lui Vladimir Putin,„lumea rusă înseamnă toate generaţiile strămoşilor noştri. Lumea rusă este Rusia Kieveană, Cnezatul Moscovei, Imperiul rus, Uniunea Sovietică şi Rusia de astăzi, care îşi recapătă, îşi consolidează şi multiplică suveranitatea ca putere mondială”.

La începutul intervenției sale, președintele rus a cerut un moment de reculegere pentru soldații căzuți în Ucraina.

„Ei au luptat pentru noi, pentru patria noastră. Glorie lor eternă!”, a spus acesta.

Kremlinul a invocat drept motiv pentru declanșarea campaniei militare din Ucraina apărarea a ceea ce descrie ca fiind „lumea rusă”. Termenul se referă la spațiul geografic post-sovietic unde locuiesc etnici ruși și unde se vorbește limba rusă.

Occidentul s-ar afla într-o „criză profundă”

Nu este prima dată când Vladimir Putin vine cu acuze la adresa Occidentului. Recent, acesta a spus că modelul de globalizare, creat în mare parte de către Occident în urmărirea propriilor interese, este unul învechit. Din această cauză, spune el, țările occidentale se află într-o „criză profundă”. Liderul de la Kremlin a ținut un discurs adresat participanților și invitaților la forumul internațional Primakov Readings. Potrivit lui, tema din acest an, „Orizonturile Postglobalizării”, este „destul de relevantă”.

Putin a spus că „în mod clar, modelul de globalizare care a fost creat în mare parte de țările occidentale în urmărirea propriilor interese a devenit, în mod natural, învechit și se confruntă acum cu o criză profundă. Apare un nou sistem de relații internaționale, mai echitabil și mai democratic, care va răspunde mai bine nevoilor majorității globale”. Mai multe puteți citi aici.