Vladimir Putin a luat decizia! Anunț de ultimă oră de la Kremlin. Nimeni nu se aștepta la asta

Vladimir Putin ar fi pregătit să discute despre un schimb de prizonieri cu Ucraina, anunță cancelarul Austriei, Karl Nehammer. El a adăugat că ar trebui să existe progrese în acest sens.

Cancelarul austriac a mai spus că președintele Federației Ruse este de părere că Crucea Roșie Internațională ar trebui să aibă acces la prizonierii de război.

”Președintele rus ne-a asigurat că Crucea Roșie Internațională trebuie și ar trebui să aibă acces la prizonierii de război. Desigur, el cere și accesul la prizonierii de război ruși din Ucraina”, a spus Karl Nehammer.

Acesta a fost întrebat dacă liderul de la Kremlin este cu adevărat pregătit să negocieze, însă a precizat ”dacă el este într-adevăr gata să negocieze este o întrebare complexă”.

Este de menționat faptul că Kremlinul a declarat că Ucraina a încercat să saboteze discuțiile dintre Rusia și Austria.

Cancelarul austriac a mai spus că Vladimir Putin l-a informat cu privire la încercările de a da vina pe țara sa pentru dificultățile de transport de cereale în întreaga lume.

De asemenea, el a mai spus că liderul de la Kremlin ”a dat semnale că este destul de dispus să permită exporturile prin porturi”. El a adăugat că ”dorința reală va deveni evidentă doar atunci când… este efectiv implementată”.

Sute de prizonieri ucraineni sunt duși în regiunile Donețk și Lugansk

Un reprezentant al insurgenților a povestit că sute de prizonieri ucraineni de război sunt aduși zilnic în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși în regiunile Donețk și Lugansk.

O reacție în acest sens a venit și de la Rodion Miroșnik, “ambasador” la Moscova al separatiștilor din Lugansk.

Potrivit acestuia la momentul actual, în cele două ”republici populare” se află aproximativ 8.000 de foști combatanți ai Kievului.

„Sunt mulți prizonieri. Desigur, mulți dintre ei sunt pe teritoriul Republicii Populare Donețk, dar avem și noi destui”, a spus Miroșnik, scrie BBC, care adaugă că nu a putut verifica aceste informații în mod independent.