Probleme mari în România. S-a descoperit primul caz de virus West Nile, din acest an. Acesta a fost confirmat oficial vineri, în județul Olt, la o femeie de 48 de ani.

Un virus cumplit, în România

Primul caz de West Nile, din acest an, din România, a fost confirmat vineri, la o femeie în vârstă de 48 de ani, din județul Olt.

Virgil Musta atrage atenţia asupra virusului West Nile. Anunţul vine în contextul în care autoritățile sanitare și Primăria Capitalei au confirmat apariţia țânțarilor care sunt purtători ai acestui virus în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi.

Virusul West Nile, pericol pentru Bucureşti

Autoritățile sanitare au descoperit existența unor țânțari purtători de virus Wet Nile în București. Dată fiind zona în care a fost făcută descoperirea, a fost transmisă Primăriei Generale solicitatea de luare a unor măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi.

Zonele respective sunt Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

În acest context, medicul Virgil Musta a precizat că la noi în țară, țânțarii pot transmite 2 tipuri de encefalite: encefalita West Nile și encefalita Europei Centrale. Encefalita este o afecțiune a sistemului nervos, care are un oarecare procent de deces.

„Ea debutează ca o boală virală, cu febră, dureri de mușchi și oase, la un moment dat începe să doară capul, apar vărsături și după apar fenomenele neurologice, care sugerează diagnosticul de encefalită și urmează să investighezi această encefalită. Și la copii produce aceeași patologie”, a explicat medicul Virgil Musta. conform B1TV.

Întrebat care ar fi simptomele declanșatoare ale virusului West Nile, medicul Virgil Musta a spus că un prim semn ar fi durerea persistentă de cap. ”În primul rând, durerea de cap, fiind o durere persistentă, poate fi însoțită sau nu de vărsături, după care apar fenomenele neurologice: astenie marcată, halucinații, pareze, parestezii, iar la formele grave convulsii, apoi pacienții intră în comă”, a mai explicat medicul Virgil Musta.

Site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile nu conține informaţii referitoare la cazuri de infectare cu virusul West Nile pentru anul acesta şi nici pentru anul trecut, ultima raportare fiind din 2019.