O echipă de cercetătorii din Italia a decoperit virusul, care se transmite sub forma unui link către un video în care utilizatorul a fost etichetat (tagged) de un prieten din listă.

Atunci când utilizatorii dau click pe acel link sunt redirecţionaţi către un site extern unde li se cere să descarce o extensie pentru browser pentru a vedea filmul cu ei.  Odată ce este descărcată extensia, atacatorii au acces la toate informaţiile stocate în browser, inclusiv conturi, parole şi alte date de logare.   

Italienii au anunţat că virusul se răspândeşte cu o viteză uluitoare, infectând mai mult de 800.000 de calculatoare.  Odată instalat acest virus, nu poate fi înlăturat prea uşor de vreme ce blochează accesul la setările browserului, dar şi la alte site-uri care oferă software antivirus.

Un purtător de cuvânt al Google, companie care deţine browserul Chrome, a declarat că gigantul american este la cunoştinţă cu acest atac şi a dezactivat deja extensiile browserului care permit infectarea.

Şi reprezentanţii Facebook au detectat atacul şi în prezent lucrează la înlăturarea linkurilor maliţioase. Cercetătorii italieni au identificat atacul ca provenind din Turcia şi se pare că aceştia au actualizat codul maliţios pentru a ţinti şi utilizatorii de Firefox.