Senatorul PSD Daniel Zamfir susține că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a creat un haos legislativ în economia românească și spune că „ar fi o crimă să închizi capacități de producție”, în plină criză energetică.

Critici dure la adresa lui Virgil Popescu

„Eu sper din suflet ca PNL să nu vină cu această propunere atunci când se va face noul Guvern, Guvernul Ciolacu. Este evident pentru toată lumea că la Ministerul Energiei lucrurile au fost gestionate extrem de prost și gândiți-vă doar în acest an câte ordonanțe s-au emis, ca să corecteze vechile ordonanțe.

Este inadmisibil să se creeze acest haos legislativ în acest domeniu extrem de important, dacă nu chiar vital pentru economia românească. Ca să nu mai vorbesc de faptul că politica în ansamblu a fost una greșită.

E inacceptabil să angajezi România în acest proces care să ducă la punerea pe butuci a economiei naționale. Nu l-a obligat nimeni pe ministrul Popescu să angajeze acest calendar (de închidere a capacităților pe cărbune – n.red)”, a spus președintele Comisiei Economice a Senatului, Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir: Ar fi o crimă

Cât despre faptul că măsurile din energie ar fi fost girate şi de către social-democraţi, aflaţi acum la guvernare, senatorul PSD a explicat că totul s-a decis înainte de venirea Partidului Social Democrat la Palatul Victoria.

„Nu. Vreau să vă aduc aminte că aceste decizii au fost asumate în PNRR, în momentul ăla PSD nu era la guvernare, deciziile au fost luate de Guvernul Cîțu, cu domnul Ghinea și cu domnul Popescu.

Noi cei de la PSD am reclamat foarte tare faptul că nu avem acces la ceea ce s-a negociat în PNRR. În acest context internațional, să-ți închizi capacitățile de producție ar fi o crimă.”, a mai spus Daniel Zamfir.

România va deveni independentă din punct de vedere al gazelor naturale în 2026

În discursul său de final de an, ministrul Enrergiei, Virgil Popescu, a susținut că din 2026 România va deveni independentă din punct de vedere al gazelor naturale.

„Tot în acest an, Romgaz a cumpărat partea Exxon din Neptune Deep şi România se securizează practic din punct de vedere al gazelor naturale.

Începând cu sfârşitul anului 2026 România va deveni independentă energetic şi din punct de vedere al gazului natural. Vom produce mai mult decât putem consuma”, a precizat Popescu.