Virgil Musta, apreciat ca fiind unul dintre comunicatorii de succes din România în ceea ce privește pandemia de coronavirus, a fost invitat în direct la Medika Special.

„Nu cred că este o problemă, totul este legal, este o colaborare între Spitalul Victor Babeș, este un sprijin pentru Spitalul Victor Babeș, pentru că la un moment dat, pentru a descoperi cât mai multe cazuri de SARS-CoV-2, nu avea capacitatea de a recolta numărul mare de probe și atunci a apelat la Policlinia Profilaxis pentru a se face recoltări acolo”, a explicat Virgil Musta.

Sumele plătite de pacienți ajungi la Spitalul „Victor Babeș”

Virgil Musta a explicat faptul că sumele pe care pacienții le plătesc pentru teste ajung la Spitalul „Victor Babeș”.

„Da, este o colaborare, Profilaxis plătește banii spitalului. Banii nu rămân la Profilaxis. Banii se duc la Spitalul Victor Babeș, este și un ajutor pentru dezvoltarea Spitalului Victor Babeș. Singurele sume care rămân la Policlina Profilaxis sunt cele pentru manopera din timpul recoltării, pentru că exită niște costuri pentru recoltare”, a adăugat medicul

Renumitul medic a spus că nu-l va acționa în instanță pe avocatul Gheorghe Piperea pentru acuzațiile publice pe care le-a lansat pe rețele de socializare.

Acuzațiile aduse la adresa lui Virgil Musta

Cel care a lansat în spațiul public acuzațiile este avocatul Gheorghe Piperea.

„Un doctor, șef de secție de boli infecțioase la un spital din Timișoara, aproape că plânge de focul pacienților și de starea psihologică a colegilor din “linia întâi” a luptei cu Covid. E coleg de “suferință” cu managerul acelui spital (Oancea), care spunea că îi așteaptă cu lumânări în spital pe negaționiști. Se numește Virgil Musta și e un vector important al ideologizării covidului și al răspândirii panicii menite a subjuga sufletele și a bloca rațiunea. Același doctor este prezent pe pagina de prezentare a clinicii Profilaxis din Timișoara, alături de alți trei doctori cu numele Musta. Probabil că respectiva clinică e proprietatea familiei. Această clinică efectuează teste covid pe care le prelucrează la spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde dl dr Musta este șef de secție de infecțioase și plânge artistic pe umerii familiilor de bolnavi COVID-19 și ai colegilor “din linia întâi”. Testul covid se face pentru “modesta” sumă de 300 de lei. Înmulțiți cu 30 de mii de teste (cu siguranță sunt mai multe, de când cu deschiderea robinetului testărilor), și o să vedeți cât de “modestă” e suma totală obținută numai din testare – 9 mil lei”, a scris acesta pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan.